Duza extruder diametru 0.3mm, avantaje.

Cel mai mare important avantaj al folosirii duzei cu diametru mic o reprezinta imbunatatirea calitatii suprafetei obiectului printat. Chiar daca trecerea de la 0.4 la 0.3mm nu este atat de observabila ca cea de la 0.5->0.4mm, totusi rezultatul e destul de vizibil. Ca rezultat muchiile devin mai precise si mai apropiate ca forma de modelul digital.
Un alt avantaj il prezinta umplerea. Deoarece suvita de polimer este mai subtire, ea poate patrunde mai usor in spatiile inguste. Acest fenomen se observa cel mai bine in cazul in care peretele ce trebuie printat are o latime de 1.1 iar duza este de 0.4, apare un mic spatiu intre cele 2 suprafete, interna si externa a peretelui. In cazurile respective, o duza mai mica reprezinta si o rezistenta mecanica mai buna.
Duza 0.4mmduza 0.3mm

In prima poza se pot observa lipsa pronuntata de detalii in zona ochilor(duza de 0.4mm) si a crestaturilor mai pronuntate in zona superioara a capului comparativ cu duza de 0.3mm din poza 2.

In urmatorul articol o sa descriem care ar fi dezavantajele utilizarii duzelor de diametru mai mic.

One thought on “Duza extruder diametru 0.3mm, avantaje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>